Hemma från kusten och en dag i Göteborg

Även jag fick åka ner till kusten efter jag jobbade klart i söndags. Och vi har haft några riktigt bra dagar där nere med bra väder, fiskat, åkt båt, badat, spelat minigolf, gjorde krogdebut och spelat spel. Idag rullade även bilen mot Göteborg innan vi åkte hem för lite shopping. Fick med mig ett par byxor och ett linne från Göteborg och ett par korta träningsbyxor och ett träningslinne från sport shopen på kusten. Åker faktiskt tillbaka till Göteborg på lördag för att gå på Liseberg med pappa, Johannes och Jessica.










Summertime Sadness

Sista dagen på det kommunala sommarjobbet är klart och det gick jättebra idag. Vi fika, prata om veckorna som gått och jobbade självklart. Imorogn blir det frukost jobb på hotellet och efter det hoppas jag på lite lediga dagar så får vi se om de ringer in för mer jobb. Blev skrämd kl 3 på natten av att mitt sovaällskap som jag inte förväntade mig att ha kom och skrämde skiter ur mig genom att tycka i dörr handtagen och knacka på dörren. Satt och grinade i ett hörn av min säng med mitt gossedjur, så rädd blev jag. Behövde ju i alla fall inte sova själv. Men ikväll blir det nog så eftersom jag ska upp tidigt och jobba. Åkte och badade med pappa, Anki och Johannes nu på kvällen och tänkte bara slappa i soffan framför datorn innan jag ska sova. Ska även hinna hänga tvätten jag har i tvättmaskinen nu. 




Snart är det över

Sedan sist har jag hunnit med en kväll på uteservering med Kornelia och Linnea, sleepover med Kornelia, badat (som ikväll då jag tog ett nattbad med Julia och Linnea inne i stan) och jobbat. Nu har även min syster åkt ner till kusten så är helt ensam hemma och jag tycker det är lite läskigt faktiskt. Får titta på något vänner avsnitt så jag får något annat att tänka på än att det kanske ska vara någon i huset. Imorgon gör jag sista arbetsdagen på Mariebersskogen och det ska bli super skönt. 
 
 

Sista arbetsveckan för det kommunala sommarjobbet

Åkte till Bomstad i måndags och idag har jag kastat pil här hemma, solat och sagt hejdå till mamma, Christer och Jacob som tog husvagnen ner till kusten. Så Jessica och jag ska klara oss här hemma själva i några dagar. Idag har jag även agerat lite hemmafru, har plockat ur och satt in i diskmaskinen, lagat mat, vattnat blommorna och cyklade till ICA för att handla mjölk. Imorgon börjar jag jobba igen och börjar mina sista vecka som endast består utav 4 arbetsdagar på Maribergsskogen med trollvandringen och pysslet, eftersom jag tog ut min lediga dag på söndagen som skulle varit min sista arbetsdag. Dock ringde de från hotellet och undrade om jag kunde jobba söndagen. Så blir inte ledig ändå. Men förhoppningsvis så rullar en bil ner till kusten på söndag eftermiddag men det återstår att se. 
 
 

Slå mig hårt i ansiktet

Oj vad dessa dagar varit långa och händelserika. Jobbat varje dag till idag men har hunnit med massa saker efter jobbet. Onsdagen bjöd på en myskväll hemma hos Kornelia med Amanda och henne. Torsdagen satt vi på Kornelias mammas balkong och lyssnade på Lars Winnerbäck som spelade på Mariebergskogen, sedan vandrade vi vidare in till stan för att ta ett glas vitt på Tabels. Fredagskvällen spenderades på en filt inne i stan med Amanda och Linnea och prat i mängder. Lördagen var det lekdag med familjen Johansson och Normans. Volleyboll, fotboll, pilkastning och god mat stod kvällen för. Idag var sista jobbdagen för veckan och den avslutades med ett dopp i kärnet med syster och grillat med familjen. Får nog sovsällskap inatt som jag fått nästan varje dag den här veckan. Imorgon på min lediga dag ska jag troligtvis med Johannes och pappa till bomsta för sol och massa bad. 









För vi alla har så lätt för att tala, men så svårt för att lyssna

Idag åkte jag med mamma, mormor och morfar till Bergvik för mormor och morfar skulle handla. Så jag och mamma passade på att gå i affärer. Med mig hem fick jag en kjol och en blus. Sedan köpte mamma en tröja som jag hittade och provade och bestämde för att vi skulle dela på den. Den var så fin! Åkte hem för att äta lite lunch sedan blev det en tur till banken för att fixa med alla mina pengar, konton osv nu när jag fyllt 18 och ska ta hand om mina pengar själv. Sedan har jag bara hunnit träna nu undre kvällen. Kommer kännas ganska tomt att somna ensam ikväll eftersom jag alltid fått sovsällskap till natten. Var förövrigt på bio igår och såg en skräckis så det var tur att jag inte sov ensam igår. Imorgon börjar 5 jobbdagar igen och jag hoppas de går snabbt!
 
Jag och älskade mormor på min 17-års födelsedag'
 

Senaste dagarna

Fyllde år i torsdags och jobbade hela dagen. På kvällen blev jag firad hos mamma och somnade inte själv. Jobbade fredagen och på kvällen så åkte jag på 18-års kalas för Lisa. Lördagen jobbade jag och direkt efter det blev det stressig då jag skulle ha mitt 18-års kalas för mina närmaste vänner. Så tråkigt att alla inte kunde komma men kvällen blev så himla bra och jag är så nöjd. Tackar alla som var här och gjorde mitt firande perfekt och tack för alla fina presenter. Skulle upp och jobba dagen efter och det blev en rintigt seg dag. Kom hem på eftermiddagen för att städa och kvällen tittade jag på VM-finalen. Idag har jag bara slappat och är ledig imorgon också. 



























Just like me

Igår var min sista lediga dag innan jobbet drog igång. Vi besökte ett högt berg bortanför Sunne och åt även lunch på Diner45 som är en 50-tals inspererad restaurang med god mat och bra dessert meny. Åkte i alla fall hem super mätt. Kvällen ägnades åt fys med två i laget och vi sprang milen???!! Första gången jag gjorde det och i denna hetta blev det extra jobbigt. Men vi klarade det och jag är så stolt! Kvällen spenderades framför fotbollen och det var rent utsagt en riktig skit match och jättekonstig. Gjorde även min första arbetsadag på Mariebergskogen idag och det ska jag nog kunna stå ut med i 3 veckor till även om kläderna vi måste ha på oss får oss att svettas som grisar. Och det enda negativa som jag fick veta är att vi tydligen ska jobba helger och är lediga måndag-tisdag. Vilket är jättesynd eftersom jag har bjudit hem mina närmaste vänner på lite kalas på lördag eftermiddag/kväll. Tur att jag börjar halv 10. Lite synd också att jag då var tvungen att tacka nej till 4 arbetsdagar på hotellet. Ikväll är sista natten hos pappa så därför ska vi fira mig ikväll med grillat, fika och lite paketöppning. Därför tänkte jag packa ihop mina saker nu så jag har det gjort tills imorgon. Fyller även år imorgon och jag kan inte fatta att jag redan är 18 år. Känner mig som 10.
 
 

De senaste timmarna

Helgen var som sagt till för jobb men kvällen på fredag hos Kornelia var riktigt kul och vi drog oss vidare för att titta på Nause. Kom inte i säng förens halv 3 då och började halv 7 så, lördagen var slitsam. Och jag hade rätt, fullbokat hotell så jag fick hjälpa till i städ båda dagarna när frukosten var klar. Igår firades jag av några släktingar på mammas sida med fika och presenter. Inatt har jag haft lite sovsällskap som åkte och jobbade på morgonen men resten av familjen drog sig mot Ilanda för lite sol, bad och Johannes simmskola. Sedan åkte vi hem och bytte om innan bilen rullade mot Bergvik. Valde ut ett par skor som pappa köpte i födelsedagspresent som jag velat ha så länge. Men tvingade honom att slå in dem så jag får öppna de på onsdag när jag ska bli firad av pappa, Anki och Johannes (fast jag fyller år på torsdag). Fick även med mig en bikini, som jag letat! Även om den inte sitter super perfekt så sitter den så otroligt mycket bättre än alla de andra jag povat, plus att den är super fin så jag är nöjd. Sedan vi kommit hem har det hunnit börja regna och jag tog en promenade ner till mamma med Jessica för att skriva inköpningslista inför lördagen. Sedan gick vi hem igen i regnet. Nu ska jag duscha sedan ska jag se något avsnitt utav Gossip Girl innan jag ska sova. 
 
 

we found love in a hopeless place

Känns så otroligt skönt att hela Turkiet-resan är betalad och nu väntar vi bara på att åka. Hann även med städningen vilket var otroligt skönt och mycket uppfriskande. Passade på att möblera om också medan jag höll på. Tränade som sagt och det var sjukt jobbigt men huvudsaken var att jag inte började gå, det är alltid mitt mål. Imorgon är det fredag och jag har planerat in en träff med fina Maja sedan ska jag till Kornelia som idag förövrigt klarade sitt körkort, stolt och glad vän! Ska i alla fall till henne med några andra tjejer, sedan kanske vi drar oss mot PIP i Mariebergskogen. Det är så synd att jag fick jobb både lördag och söndag i helgen men behöver all jobb jag kan få. Börjar halv 7 båda dagarna och det kan bli långa jobbdagar för det verkar som det är fullbokat på hotellet. 
 
 

Your love is a song

Idag är planen tänkt att jag ska städa mitt rum som jag inte gjort på flera månader, vilket är äckligt! På eftermiddagen ska jag och Lisa betala klart våran Turkiet-resa och jag längtar som ett litet barn väntar på julafton tills vi åker. Ska bli så skönt att få åka tillbaka dit med min bästa vän. Ikväll blir det även träning igen. 
 
 

Gillar denna pojk sådär superduper mycket

Träningen igår tog kål på mig även om det inte borde varit alls jobbigt. Behöver verkligen det här. Idag åkte jag, Johannes och Anki till Örebro för att besöka Marieberg shoppingcenter. Istället för att bli fattigare blev jag rikare då jag bara lämnade tillbaka en klänning på H&M som jag ångra att jag köpte. Men en riktigt mysig och rolig dag. Annars idag har jag tittat på det senaste PLL avsnittet och lekt med Johannes och nu väntar jag in lite nattsällskap. 
 
 

Ny klippt och jättenöjd

Igår kväll åkte jag ner till Lisa för att träffa min bästa vän som jag inte sett på flera dagar. Pratade ikapp om allting och pratade om min födelsedag. Idag kom Sofie och hämtade mig och vi åkte ner till Lisa igen så Sofie kunde klippa håret på mig och umgås igen. Blev jättenöjd även om det blev kortare än jag väntat men så skönt med fräscht hår och det blev riktigt snyggt. Nu är jag hemma och ska strax på träning. Ska försöka gå på alla träningar nu framöver så jag verkligen kommer igång någon gång. 
 
Bild från Matt Corby spelningen förra sommaren med Lisa och Sofie
 

RSS 2.0